mikael

Mikael Granberg relaterat innehåll.
Ej definierad

Om

 

Kontaktuppgifter:

Mikael Granberg
Öjersjövägen 6a
433 50 Öjersjö

Telefon: +46700017237

E-post: mikael@famgra.se

Svenska

God Man

Vid sidan av mitt arbete och mitt politiska engagemang så är jag också engagerad som god man för ett flertal personer. Genom godmanskapet så får jag möjlighet att hjälpa andra människor och jag får lära mig om saker som jag inte kunnat eller vetat något om tidigare. Godmanskapet är helt olika från person till person, vilket gör rollen som god man komplex, men samtidigt är det just det som gör godmanskapet så roligt och utmanande.   

Utöver mitt arbetsliv och mitt politiska liv så är jag också engagerad som god man för ett flertal personer. Genom godmanskapet så får jag möjlighet att hjälpa andra människor både praktiskt, men också se till att de utvecklas och mår bra.

Svenska

Hämta busstider med php

För att enkelt kunna få reda på när nästa buss går från min närmaste busshållplats så har jag snickrat ihop ett litet script i php och lagt på min webserver. Då kan man enkelt gå in och hitta när nästa busstur går. I själva verket så är det tre script jag använder mig av, ett som använder php och php DOM (Document Object Model) för att hämta själva busstiderna, ett php script som visar alltihop och använder AJAX för att med jämna mellanrum uppdatera busstiderna och slutligen ett script som jag lånat från sourceforge som hanterar och förenklar DOM funktionerna på ett smidigt sätt.
Svenska

Mikael Granberg - Intressen

Förutom att ägna mig åt politik och att vara god man på min fritid så finns det en del andra intressen som ligger mig varmt om hjärtat. Jag älskar till exempel att laga mat till mina nära och kära. Jag har ingen ambition att bli kändis kock eller så, men jag gillar att fumla runt i köket och hitta på nya rätter. En del maträtter blir bra och spännande och en del andra saker blir mindre bra och mindre spännande. Ett annat av mina stora intressen är teknik, datorer och populärvetenskap. Ända sedan jag var liten har jag hållit på och pillat med olika tekniska prylar.

Mikael Granberg

Mikael Granberg heter jag. Jag föddes i Göteborg. Men jag har bott större delen av mitt liv i Partille som är en förstad till Göteborg. Där bor jag i en villa tillsammans med mina två barn och fyra katter. På min fritid lagar jag gärna mat åt min familj och mina vänner, jag ägnar mig också gärna åt  populärvetenskap, programmering och tekniska prylar i största allmänhet. På sommaren är jag gärna ute med husvagnen och campar.

Jag är också politiskt engagerad och har sedan många år varit medlem i Moderterna. Jag engagerar mig hårt i funktionshinderspolitiken och tillgänglighetsfrågor. Jag lever själv med ett fysiskt funktionshinder sedan många år tillbaka och driver därför bl.a. en websida och en Facebooksida som heter Funktionswebben. För närvarande så arbetar jag på HCL som manager.