Mikael Granberg

Mikael Fotografi

Mikael Granberg heter jag. Jag föddes 1975 i Majorna som är en stadsdel i Göteborg. Men jag har bott större delen av mitt liv i Partille som är en förstad till Göteborg. Sedan snart tjugo år tillbaka bor jag i Öjersjö som är ett bostadsområde nära Kåsjön i sydöstra Partille. Där bor jag i en villa tillsammans med min fru, två barn, hund och tre katter.

På min fritid lagar jag gärna mat åt min familj och mina vänner. En av mina favoriträtter är grillad oxfilé med potatisgratäng och grillade grönsaker. Nu för tiden så grillar jag mest på min gas Weber, men jag har fortfarande kvar min gamla trojänare, den klasiksa klotgrillen från Weber för de där speciella tillfällena. En annan av mina favoriträtter är ärtsoppa som jag försöker laga till familjen så ofta jag kan. (Även om familjen kanske mest gillar pannkakorna efteråt). Ett annat av mina stora fritidsintressen är populärvetenskap, Illustrerad vetenskap är en favorittidning. Jag läser också mycket nyhetsartiklar om tekniska framgångar och uppfinningar. Just nu håller jag på att ta mig igenom Hans Roslings bok, Factfullness. Naturligtvis så tillbringar jag också en stor del av min lediga tid med att bygga servrar i garaget, utveckla webapplikationer och automatisera mitt hem. På sommaren är jag gärna ute med husvagnen tillsammans med familjen.

Jag är också politiskt engagerad och har sedan många år varit medlem i Moderaterna. Jag har inga aktiva uppdrag än så länge den här mandatperioden, men jag engagerar mig ändå hårt i funktionshinderspolitiken och tillgänglighetsfrågor. Jag lever själv med ett fysiskt funktionshinder sedan många år tillbaka och driver därför bl.a. en websida och en Facebooksida som heter Funktionswebben. Syftet med Funktionswebben är att sprida information om funktionshinderspolitik, personlig assistans, tillgänglighet i samhället och att slå hål på de fördomar om funktionshindrade som fortfarande lever kvar i det svenska samhället. Jag är också god man och framförallt försöker jag hjälpa personer med olika intellektuella funktionshinder att hålla ordning på ekonomin, se till att de får den hjälp och det stöd de har rätt till och ser till att de har det så bra som det bara går.

För närvarande så arbetar jag på HCL som fackligt ombud för Unionen. På HCL har jag arbetat sedan 2016 och innan dess så arbetade jag som IT Service Manager på Volvo Group.