Mikael Granberg

Mikael Fotografi

Välkommen till min sida. Mikael Granberg heter jag och det här är sidan om mig själv. Jag föddes 1975 i Majorna, som är en stadsdel i Göteborg. När jag var sex år gammal flyttade jag med familjen till Partille, där jag varit bosatt sedan dess. Partille är en förstad till Göteborg. Sedan drygt tjugo år tillbaka bor jag i Öjersjö som är ett bostadsområde nära Kåsjön i sydöstra Partille. Där bor jag i en mindre villa tillsammans med mina fantastiska två döttrar och mina fyra härliga katter.

På min fritid lagar jag gärna mat åt min familj och mina vänner. En av mina absoluta favoriträtter är grillad oxfilé med potatisgratäng och grillade grönsaker. Nu för tiden så grillar jag mest på min gas grill från Weber, men jag har fortfarande kvar min gamla trotjänare; den klasiksa klotgrillen från Weber för de där speciella tillfällena. En annan av mina favoriträtter är ärtsoppa som jag försöker laga till familjen så ofta jag kan. Även om barnen och katterna kanske är mest förtjusta i de obligatoriska pannkakorna som serveras efteråt. Ett annat av mina stora fritidsintressen är populärvetenskap, jag älskar att läsa om nya innovationer och klassiska fenomen. Illustrerad vetenskap är helt klart en favorittidning. Jag läser också mycket litteratur och nyhetsartiklar om tekniska framgångar, uppfinningar, entreprenörer och uppfinnare. Nyligen så läste jag Hans Roslings självbiografi, Hur jag lärde mig förstå världen. En bok jag varmt kan rekommendera. Naturligtvis så tillbringar jag också en stor del av min lediga tid med att bygga servrar i garaget, utveckla webapplikationer och automatisera mitt hem. På sommaren är jag gärna ute med husvagnen.

Sedan valet 2010 är jag också politiskt engagerad och jag har sedan många år varit medlem i Moderaterna. Den här mandatperioden (2018-2022) har jag valt att inte åta mig några aktiva uppdrag. Utan jag har valt att istället engagera mig hårt i funktionshinderspolitiken och tillgänglighetsfrågor genom att bidra till samhällsdebatten och skapa opinion.

Jag lever med ett fysiskt funktionshinder sedan många år tillbaka. Det har inspirerat mig att engagera mig i funktionshinderspolitiken och jag driver därför bl.a. en webbsida och en Facebooksida som heter Funktionswebben. Syftet med Funktionswebben är att sprida information om funktionshinderspolitik, personlig assistans, tillgänglighet i samhället och att slå hål på de fördomar om funktionshindrade som fortfarande lever kvar i det svenska samhället. Jag är också god man och framförallt försöker jag hjälpa personer med olika intellektuella funktionshinder att hålla ordning på ekonomin, se till att de får den hjälp och det stöd de har rätt till och ser till att de har det så bra som det bara går.

För närvarande så arbetar jag på HCL Sweden sedan 2016 som manager. Innan dess så arbetade jag som IT Service Manager på Volvo Group och före det så var jag delägare i ett midre IT konsultbolag i 15 år. Just nu driver jag ocskå ett litet företag som heter Kimela Assistans & IT vars syfte är att utveckla smarta IT baserade lösningar till funktionshindrade.